Konečne pravda o rybom filé

Autor: Mariana Nagyová | 7.3.2011 o 11:02 | Karma článku: 11,94 | Prečítané:  2952x

Motala som sa medzi regálmi supermarketu. Riešila som pritom problém zásadného významu: Čo len budem  variť? Ako som prechádzala okolo  mraziarenských boxov, zrak mi padol na mrazené rybie filé.

 

V tom okamihu sa  pred mojím vnútorným zrakom  mihla  spomienka na detstvo v roku raz dva, keď  mama v piatok takmer  so železnou pravidelnosťou   vyprážala rybie filé a robila k nemu zemiakový šalát. Vedela, že aj otec, vracajúci sa z týždňoviek , si pochutná. Mňam.

Priam som cítila tú vôňu, ktorou bola kuchyňa  prestúpená a na jazyku chuť, čo ju roky snažím opäť objaviť.

Neváhala som ani sekundu, hodila som do košíka  hneď 2 vrecká  vediac, že  minimálne  tretina toho, čo sa tvári ako filé, sa roztopí a odtečie ako voda.

Stará známa chuť sa napokon nekonala.  Dnešné filé má ďaleko k tomu, čo som poznala ako decko. Opäť som podľahla sentimentu. Opäť hľadám to, čo už nie je viac.

A otec, keď po večeri  usadal do kresla  len poznamenal: Nič nie je také aké bolo. Iná je doba,  iné sú veci, my sme iní.

..a náhle mal v očiach mladícke šibalstvo, keď doložil:

 Ani kuchárky nie sú už  tie, čo bývali.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Čo sa deje v hokeji? Je to divadlo, vinníkmi sme všetci, tvrdí Graňák

Zlá skúsenosť s Cígerom a Švehlom mohla odradiť hráčov z NHL od štartu na majstrovstvách sveta, hovorí skúsený obranca.

TECH

Vedci sú na stope tajomstvu DNA

Vďaka úžasnému technologickému vývoju vznikajú nové vedné odbory.

EKONOMIKA

British Airways vypadli systémy, na letiskách panuje chaos

Zrušila sobotňajšie lety z Londýna.


Už ste čítali?